شبکه (مش) پویا (دینامیکی)

معادلات بقاء مش دینامیکی

Dynamic Mesh Conservation Equations

با توجه به شبکه دینامیکی، فرم انتگرالی معادلات بقاء مش دینامیکی برای یک کمیت اسکالر کلی، ϕ، در یک حجم کنترل دلخواه، V، به صورت معادله (1) نوشته می‌شود.

معادلات بقاء مش دینامیکی-1

که ρ: چگالی سیال،

ū: بردار سرعت جریان،

بردار ūg: سرعت شبکه در مش دینامیکی

Γ: ضریب انتشار

Sϕ: ترم چشمه ϕ و

V∂: بیانگر مرز حجم کنترلی V می‌باشد.

با استفاده از فرمولاسیون گسسته سازی پسرو مرتبه اول، ترم مشتق زمانی معادله (1) به صورت معادله (2) نوشته می‌شود که در آن بالانویس n و n+1  بیانگر اندیس زمان فعلی و بعدی هستند. حجم کنترل در زمان n+1، که با Vn+1 نشان داده می‌شود نیز با استفاده از معادله (3) به روز رسانی می‌شود. روشن است که dV/dt مشتق زمانی حجم در حجم کنترل می‌باشد. برای اینکه قانون بقای شبکه (مش) را ارضاء کنیم مشتق زمانی حجم پارامتر حجم کنترل با استفاده از معادله (4) محاسبه می‌شود. در این معادله nf تعداد وجوه حجم کنترل (یا همان سلول شبکه) و بردار Aj بردار مساحت وجه j هستند. δVj حجم خروجی به وسیله وجه حجم کنترل در گام زمانی Δt است.

معادلات بقاء مش دینامیکی-2

با استفاده از فرمول گسسته سازی مرتبه دوم پسرو (Second-Order Backward Difference)، مشتق زمانی معادله (1) به صورت معادله (6) نوشته می‌شود که در آن n+1، n و n-1 بیانگر اندیس زمانی بعدی، فعلی و قبلی هستند. در مورد گسسته سازی مرتبه دوم مشتق زمانی حجم مربوط به حجم کنترل، از همان روش استفاده شده در گسسته سازی مرتبه اول  نشان داده شده در معادله (4) استفاده شده و معادله (5) نیز بصورت معادله (7) باز نویسی می‌شود. (δVj)n و (δVj)N+1 حجم‌هایی هستند که توسط وجوه حجم کنترل در گام‌های زمانی قبلی و فعلی خارج می شوند.

معادلات بقاء مش دینامیکی-3

 

بازگشت

مطالب مرتبط

1- تئوری حلگر شش درجه آزادی 6DOF

 

برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید

محمدرضا کلیچ

Ansys Inc