تئوری مش (شبکه) دینامیکی
Dynamic Mesh(Grid)
تئوری مش (شبکه) دینامیکی میتواند برای مدلسازی جریانهایی استفاده شود که در آن شکل دامنه با گذشت زمان به دلیل حرکت مرزهای دامنه تغییر میکند. این مدل را میتوان برای جریانهای تک فازی یا چند فازی (و جریانهای متشکل از چند گونه شیمیایی) اعمال کرد. معادله انتقال عمومی (معادله-1) برای تمام معادلات مدل قابل اجرا، مانند آشفتگی، انرژی، گونه ها، فازها و غیره اعمال میشود. مدل مش دینامیکی همچنین میتواند برای مسائل پایا استفاده شود که در آن حرکت مش در حل کننده پایا مفید است. حرکت میتواند یک حرکت تحمیلی باشد (به عنوان مثال، شما میتوانید سرعتهای خطی و زاویهای را در مرکز ثقل جسم جامد با زمان مشخص کنید) یا یک حرکت واکنشی باشد که در آن حرکت بعدی بر اساس راه حل در زمان جاری تعیین میشود (مثل مدل شش درجه آزادی 6DOF).
.
به عنوان مثال، سرعتهای خطی و زاویهای از موازنه نیرو بر روی یک جسم جامد محاسبه میشود، که از حلگر شش درجه آزادی (6DOF) به دست میآید. با استفاده از الگوریتمهایی که در نرم افزارهایی مثل Ansys Fluent به کار رفته است به روز رسانی المانهای شبکه در هر مرحله زمانی و بر اساس موقعیتهای جدید مرزها انجام می شود. برای استفاده از مدل مش دینامیکی، لازمست یک مش اولیه تولید شود تا در طی فرآیند حل و حرکت مرزها به روز رسانی شود. حرکت مرزها را میتوانید با استفاده از شرایط مرزی ناپایا، توابع تعریف شده توسط کاربر (UDF) یا حلگرهای شش درجه آزادی (6DOF) تعریف کنید.
در حل این گونه مسائل انتظار بر این است که مسیر حرکت در مجوه یا المانهای شبکه ناحیه محاسباتی مشخص شود. اگر مدل شامل نواحی متحرک و غیر متحرک باشد، لازمست این نواحی را همراه با وجوه و المانهای شبکه مربوطه که در شبکه بندی اولیه تولید میکنید، دسته بندی و تعریف کنید. علاوه بر این، مناطقی که به دلیل حرکت در مناطق مجاور خود تغییر شکل میدهند نیز باید به مناطق جداگانه در شبکهبندی اولیه دستهبندی شوند. مرز بین مناطق مختلف لازم نیست مطابقت داشته باشد. برای تعریف مرزهای نواحی مختلف در مدل نهایی میتوانید از قابلیت مرزهای غیر همگون یا لغزان استفاده کنید.
اطلاعات در مورد تئوری شبکه دینامیکی در بخشهای زیر ارائه شده است:
1- معادلات بقا
2- تئوری حلگر شش درجه آزادی DOF
بازگشت
مطالب مرتبط